Прес-центр20 грудня 2018, 09:12

Європейська коміся оголосила конкурс «Support Civil Society, Local Authorities and Human Rights in Ukraine»

Європейська коміся оголосила конкурс «Support Civil Society, Local Authorities and Human Rights in Ukraine». Загальна мета цього конкурсу полягає в зростанні ролі громадянського суспільства у сприянні демократичним реформам та комплексному соціально-економічному розвитку в Україні.

Дедлайн - 25.01.2019

Цілі:

1) Посилення ролі українського громадянського суспільства у просуванні прав людини та основних свобод.
Пріоритети:
-сприяти і зміцнювати підтримку громадянського суспільства у боротьбі з жорстоким поводженням, тортурами та безкарністю, працюючи над недопущенням жорстокого, нелюдського та такого, що принижує гідність, поводження; забезпечення відповідальності за катування та жорстоке поводження; та надання підтримки реабілітації тортур.
-заохочувати рівність та боротися з усіма формами дискримінації, в тому числі щодо статі, сексуальної орієнтації, осіб, що належать до меншин та вразливих груп.
-захищати та зміцнювати статус правозахисників, також через правову підтримку та стратегічні поради, підтримуючи їх здатність здійснювати правозахисну роботу та співпрацювати з іншими організаціями громадянського суспільства, в тому числі в конфліктних і постконфліктних регіонах, а також у Криму; сприяння сталості їх діяльності; підвищення обізнаності про їхню роботу та роль у просуванні демократії та захисту прав людини.
-сприяти покращенню ситуації щодо a) якості політики та нормативно-правової бази, спрямованої на підтримку верховенства права, b) рівності перед законом та доступу до правосуддя, в) права на справедливий судовий розгляд, d) забезпечення житлом, землею та права власності по всій країні;
-підтримувати свободу віросповідання, думки та вираження поглядів, а також право на інформацію, в тому числі і на нових онлайн-носіях, а також на протидію ненависті.

2) Підвищення спроможності громадянського суспільства та місцевих органів влади шляхом створення мереж та інновацій.
Пріоритети:
розроблення регіональних тематичних мереж НУО через конкретні галузеві ініціативи;
-підтримка впровадження та розширення інноваційних методологій, методів та практик залучення громадськості та участі громадськості, включаючи культурні заходи та ІКТ;
-підтримка спільних та взаємопов'язаних ініціатив місцевої влади та ОГС для місцевого розвитку.
Особливу увагу буде приділено забезпеченню підтримки ОГС чутливих до конфлікту, і якщо це не сприятиме підбурюванню до насильства, ненависті, расизму та ксенофобії.

Розмір грантів

Ціль 1
мінімальна сума: 75 000 євро;
максимальна сума: 300 000 євро.
Ціль 2
мінімальна сума: 350 000 євро;
максимальна сума: 1 000 000 євро.

ДЖЕРЕЛО