Прес-центр22 березня 2017, 09:03

III НАЦІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ З ПІДТРИМКИ ЕКСПОРТУ

ТПП України спільно з органами влади та громадськими організаціями ініціювала проведення III Національного форуму з підтримки експорту, який відбудеться 23-24 травня 2017 року в Конгресно-виставковому центрі ТПП України Grand Hall (м.Київ, вул.В.Житомирська, 33).

Результати аналізу сучасного стану  експортної  діяльності в Україні дають підстави визначити ключовим завданням державної політики у сфері зовнішньоекономічної діяльності створення ефективної системи підтримки експорту, яка зможе забезпечити сталий розвиток та реалізацію експортного потенціалу держави. Стратегічною метою державної підтримки експорту є посилення позицій України на світових ринках високотехнологічної продукції, диверсифікація поставок та забезпечення конкурентоспроможності вітчизняних товарів на зовнішніх ринках шляхом ефективного використання економічних, правових та політичних важелів впливу.

Під час проведення в країні економічних реформ, розробка Національної експортної стратегії та механізму її реалізації вдосконалює державне регулювання національної економіки. У сучасних умовах для України ці процеси набувають особливого значення.

Розробка Національної експортної стратегії, в умовах розвитку ринкової економіки та посилення процесів глобалізації, передбачає план дій, що має допомогти підвищити регулюючі та стимулюючі ролі держави у розвитку зовнішньоторговельної діяльності шляхом створення дієвого механізму підтримки експорту.

Програма III Національного форуму з підтримки експорту Торгово-промислової палати України складається з 4-х етапів експортної стратегії, де кожен наступний випливає з попереднього:

I. Національна експортна стратегія. Огляд сучасного стану експорту України.

II. Національні пріоритети розвитку експорту. Визначення перспективних галузей.

III. Ключові напрямки. Детальний огляд на прикладі окремих галузей.

IV. Інструментарій. Практичні можливості розвитку українського експорту.

Контактні дані ТПП України: м. Київ, вул.Велика Житомирська, 33, тел.:  +380 44 272-29-11, е-mail: ucci@ucci.org.ua