Прес-центр7 травня 2018, 17:05

Коментар МЗС України у зв’язку з інсинуаціями та звинуваченнями у нібито зростанні проявів антисемітизму на території нашої держави

В Україні рішуче відкидають будь-які інсинуації та звинувачення у нібито зростанні проявів антисемітизму на території нашої держави.

Україна послідовно засуджує будь-які прояви нетерпимості чи публічні антисемітські заклики, а правоохоронні органи розслідують та притягають до відповідальності кожного винного у таких правопорушеннях.

Подібні ганебні провокації часто інспіровані кремлівським режимом, який за допомогою інструментів гібридної агресії намагається розхитати політичну ситуацію та вкотре кинути на Україну тінь антисемітизму. Так, у жовтні 2017 року Національна поліція України викрила координоване з Росії злочинне угруповання, яке роками вчиняло напади на місця релігійного паломництва, пам’ятки архітектури й культові споруди, у т.ч. здійснювало осквернення синагог.

За даними Моніторингової групи прав національних меншин неурядової організації Конгрес національних громад України, протягом 2017 року в Україні не було зафіксовано жодного випадку насильства на ґрунті антисемітизму, а за результатами опитування PEW Research Center рівень антисемітизму в Україні є найнижчим у Центрально-Східній Європі.

Відповідь України на будь-яку провокацію завжди буде чіткою і послідовною: невідворотність покарання для порушників та організаторів; правда та об’єктивні факти для тих, хто проводить політику маніпуляцій та пропаганди.