Прес-центр8 cічня 2019, 13:01

Конкурс проектів: «Підтримка ЄС переміщеним закладам вищої освіти на сході Україні»

Представництво Європейського Союзу в Україні у грудні 2018 року провела інформаційну зустріч щодо оголошеного конкурсу проектів "Підтримка ЄС для переміщених навчальних закладів на сході України", номер конкурсу проектів: EuropeAid/161559/DD/ACT/UA. Інформаційна зустріч мала на меті представити умови конкурсу проектів та відповісти на можливі питання. Усі питання та відповіді з цієї інформаційної зустрічі будуть опубліковані на сайті EuropeAid разом з іншими документами щодо цього конкурсу (номер конкурсу 161559).

Загальною метою конкурсу є зміцнення потенціалу та розширення можливостей закладів вищої освіти, які були переміщені з тимчасово окупованої території і працюють в Донецькій та/або Луганській областях. Конкурс має два компоненти, з однаковими цілями/завданнями та пріоритетами. «Компонент 1» – для індивідуальних проектів, спрямованих на один заклад вищої освіти та «Компонент 2» – для партнерських проектів, спрямованих на більш ніж один заклад вищої освіти.

Пріоритетними напрямками є поліпшення матеріальної інфраструктури, поліпшення умов для ефективної роботи адміністративно-педагогічних кадрів, включаючи розробку навчальних програм, модернізацію врядування та діяльності закладів вищої освіти та посилення співпраці та зв’язків з громадами та бізнесом тощо.

Кінцевий термін для подання концепцій проектних пропозицій на конкурс проектів “Підтримка ЄС для переміщених навчальних закладів на сході України" – 29 січня 2019 року

Концепції проектів потрібно подавати через онлайн систему PROSPECT. 

На першому етапі – мають подаватися лише Annex A.1 Grant Application Form - Concept Note терміном до 29 січня. Після оцінки Concept Note, в разі, якщо пропозиція набрала необхідне число балів – мають подаватися повні пропозиції Annex A.2 – Grant application form - Full application і всю решту документів, розміщених на сайті про конкурс. Всю інформацію про цей конкурс проектів та подання заявок можна отримати з Інструкцій для заявників, що знаходяться на сайті EuropeAid (номер конкурсу 161559).
All call related information like – overall objective, specific objectives, priorities of the call, legal requirements, lots, etc.

Запрошуємо подивитись відеозапиc презентації (з 40-ї хвилини) про написання проектів на вищевказаний конкурс - Частина шоста шоукейсу «Культурні відносини України та ЄС: підсумки 2018 року», організованого Національним Бюро програми ЄС Креативна Європа в Україні за підтримки та у співпраці з European Union in Ukraine: Тетяна Шульга, Представництво ЄС в Україні.

ДЖЕРЕЛО