Прес-центр16 серпня 2018, 17:08

Круглий стіл "Аналіз результатів роботи проекту ПРООН щодо зміцнення організаційного потенціалу в Луганській та Донецьких областях"

Сьогодні у приміщенні Луганської облдержадміністрації за участі Голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза і керівника програми "Відновлення та відбудова миру" Програми розвитку ООН в Україні (далі - ПРООН) Віктора Мунтяну відбулось засідання Круглого столу на тему "Аналіз результатів роботи проекту Програми розвитку ООН в Україні щодо зміцнення організаційного потенціалу в Луганській та Донецьких областях". Від Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації брав участь Денис Денищенко, директор Департаменту.

Ключовий експерт проекту від Західноукраїнського ресурсного центру (ЗУРЦ) Ігор Назар презентував методологію впровадження проекту,  а також представив ті напрямки роботи Донецької і Луганської облдержадміністрації, які за результатами оцінки організаційної структури цих облдержадміністрації, потребують підсилення кваліфікованими працівниками. Для Луганської ОДА - це взаємодія зі ЗМІ, екологія та охорона навколишнього середовища, агропромисловий розвиток. Для покращення ситуації за цими напрямками на конкурсній основі було відібрано 6 радників.

Під час круглого столу радники голів Донецької і Луганської облдержадміністрації ознайомили учасників із своїми досягненнями в рамках цього завдання та наголосили на їхньому значенні для зміцнення здатності влади надавати базові соціальні, адміністративні і комунальні послуги громадянам в умовах озброєного конфлікту.

Керівник програми ПРООН "Відновлення та відбудова миру" Віктор Мунтяну звернув увагу присутніх на вплив досягнутих результатів у рамках роботи радників на майбутній розвиток Донецької і Луганської областей. Також він наголосив, що відібрані радники мають дати поштовх механізмам позитивних змін, які будуть мати своє продовження після терміну реалізації ініціативи.