Прес-центр6 серпня 2018, 11:08

Meet and Cod: другий раунд відбору подій із популяризації новітніх технологій та цифрового світу

Meet and Code розпочинає другий раунд відбору подій із популяризації новітніх технологій та цифрового світу. Основна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ за підтримки SAP другий рік, – привернути увагу дітей та молоді до цифрового світу. 

Дедлайн - 15 серпня 2018 р.

Кожна НУО (неурядова організація) має можливість подати заявку та отримати грант на організацію подій, які присвячені програмуванню/новітнім технологіям. За умовами програми дані заходи необхідно провести впродовж Тижня кодування ЄС, що триватиме з 6 по 21 жовтня 2018 року.

У 2017 році учасниками програми в Україні стали 26 організацій, які через заходи різних форматів продемонстрували, наскільки цікавим може бути цифровий світ.

Цього року НУО можуть отримати міні-грант розміром до 9000 гривень для організації заходів, присвячених програмуванню/новітнім технологіям.

Подавати заявки потрібно в електронному вигляді.

В першому раунді були відібрані наступні події:

Всеукраїнський веб квест для дівчат «У світі кодування 2018»//Академія інноваційного розвитку освіти
RoboFest ZV // ГО "Агенція сталого розвитку Жовті Води"
Віртуально доповнена реальність футбольних тренувань школярів//ГО Благодаріння
Хакатон "Кодуй граючись"// Громадська організація "Обласний жіночий інформаційний центр"
ITBABYFEST 2.0//Запорізька громадська організація "Центр розвитку кар'єри "Професіонали"
Girls Football + HTML. Разом цікавіше!//Торецька міська організація жінок-інвалідів "Лаванда"
Кодування та робототехніка для дітей з багатодітних сімей та дітей-переселенців // Інноваційне майбутнє

Організації з першого раунду, які не отримали фінасування подій можуть доопрацювати свої заявки або подати нові.

Другий раунд подання заявок триватиме до 15 серпня 2018 року.

Критерії відбору поданих заявок:

кожна подія має стосуватися теми технологій та кодування. Незалежно від формату – хакатон, семінар, лекція, кінопоказ, конкурс, ніч кодування, курси робототехніки – подія має зосереджуватися на програмуванні
кожну подію має відвідати щонайменше 20* дітей та/або молодих людей віком від 8 до 24 років (*верхня межа відсутня).
заходи, профінансовані ініціативою Meet and Code, повинні бути безкоштовними для учасників

Новинки 2018: Нагороди Meet and Code

Цього року Meet and Code вперше нагородить найкращі події та продемонструє їхні результати широкій аудиторії. Нагороди вручатимуть у трьох категоріях:

Грай та кодуй (щорічна тема)

Заходи Meet and Code, які намагаються вирішити футбольні проблеми, пов’язані з ІТ, або заходи, які використовують футбол для привернення уваги дітей до ІТ.

Інновації

Заходи Meet and Code, що розвивають та популяризують креативні навчальні методи і/або розвивають сучасні ІТ/цифрові теми. Наприклад, IoT, Blockchain, AI, 3D-друк тощо.

Різноманіття

Заходи Meet and Code, що використовують IT або інші цифрові технології, аби зменшити нерівність, яка існує в громаді чи суспільстві.

В процесі подання заявки ви обираєте категорію, яка відповідає вашій події. Заходи, що не відповідають вказаним категоріям, залишаються прийнятними для отримання гранту.

Голосування відбуватиметься з 1 вересня по 5 жовтня 2018 року.

На першому етапі події змагаються між собою на національному рівні. Відбір заходів відбуватиметься двома способами: одна подія обиратиметься шляхом публічного голосування на сайті Meet and Code, ще одну подію відбере Ресурсний центр ГУРТ як партнер Глобальної мережі TechSoup .

У кожній категорії подія із найбільшою кількістю голосів потрапить до наступного етапу, де переможців відбиратиме журі. Організації, що обіймуть перші місця у категоріях на загальноєвропейському конкурсі, отримають винагороду в розмірі 2500 євро.