Прес-центр24 лютого 2017, 14:02

Міжурядова Угода для поліпшення виконання податкових правил застосування FATCA між Україною та США

07 лютого 2016 року підписано міжурядову Угоду для поліпшення виконання податкових правил застосування Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) між Україною та США.

В Україні впроваджується автоматичний податковий обмін з США.

FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) - закон про закордонних рахунках у США, згідно з яким всі фінансові організації повинні автоматично розкривати відомості про рахунки американських платників податків і компаній.

Закон містить низку вимог до іноземним фінансовим організаціям, а саме:

♦ укладення спеціальної угоди з Податковою службою Сполучених Штатів Америки (IRS);

♦ здійснення контролю за наявністю рахунків, які відкриваються платниками податків США в українських фінансових організаціях та інформування про них Податкової служби США.

Фінансові установи держав-партнерів будуть звільнятися від: примусового утримання податку з платежів від інших податкових агентів; виконання вимоги утримання податку з транзитних платежів на адресу інших фінансових установ всередині держави-партнера або іншої держави-партнера; виконання вимоги закривати рахунок, власник якого не виконує вимог FATCA; примусового утримання податку у розмірі 30% з платежів на адресу таких власників рахунків.

До Угоди вже приєдналися близько 60 держав, включаючи країни ЄС.

 

* при підготовці матеріалу використана інформація сайту Харківської торгово-промислової палати.