Прес-центр3 липня 2018, 12:07

МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ З МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ УХВАЛИЛА НИЗКУ РІШЕНЬ ДЛЯ ЗАХИСТУ УКРАЇНСЬКОГО ТОВАРОВИРОБНИКА

2 липня 2018 року, відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому розглядалися питання захисту українських товаровиробників від зростаючого та недобросовісного імпорту.

Міжвідомча комісія розглянула матеріали про результати проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну сірчаної кислоти та олеуму, незалежно від країни походження та антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з Російської Федерації.

З метою захисту національного товаровиробника від зростаючого імпорту було застосовано спеціальні заходи щодо імпорту в Україну кислоти сірчаної та олеуму, незалежно від країни походження та експорту, у вигляді квотування імпорту в Україну строком на 3 роки.

Для захисту національного товаровиробника карбамідо-формальдегідної смоли від недобросовісного імпорту Комісія прийняла рішення, яким застосувала остаточні антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну походженням з Російської Федерації зі ставкою антидемпінгового мита у розмірі 39,94% строком на 5 років.

Також з метою дослідження ймовірного недобросовісного імпорту в Україну Комісія порушила антидемпінгові розслідування щодо імпорту в Україну прутків з вуглецевої та інших легованих сталей походженням з Республіки Білорусь та Республіки Молдова та цементу походженням з Російської Федерації, Республіки Білорусь та Республіки Молдова.

У ході розслідувань будуть вивчатися інформація та докази наявності демпінгу, шкоди та причинно-наслідкового зв'язку між ними. За результатами проведених досліджень буде прийнято рішення щодо доцільності чи недоцільності застосування відповідних антидемпінгових заходів.