Прес-центр20 листопада 2017, 09:11

МОМ збирає українських підприємців на інтерактивній платформі

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні офіційно презентувало Національну платформу бізнес-взаємодії в Києві. Платформа, створення якої профінансоване Посольством Великої Британії в Україні, є онлайн-ресурсом для самозайнятих осіб та власників малого бізнесу. Вона містить каталог підприємців з усієї України, інформацію про бізнес-можливості, навчальні матеріали, а також новини з бізнесової тематики.

«Із 2014 року МОМ підтримала понад 5,7 тисяч осіб, які постраждали внаслідок конфлікту, шляхом надання грантів на професійне навчання, самозайнятість та розвиток мікропідприємництва», – заявив Голова Представництва МОМ в Україні д-р Томас Лотар Вайс. «Ми прагнемо й надалі підтримувати наших бенефіціарів у їхній діловій активності, тому створили простір, де вони могли б налагоджувати контакти, спілкуватися та об’єднуватися з іншими підприємцями для розвитку, нарощування і розширення власного бізнесу. Тепер ми бачимо, що Платформа бізнес-взаємодії стала більш ніж просто ресурсом для встановлення контактів та пошуку інформації. Вона також підтримує бізнес-спільноти та зміцнює довіру в українському підприємницькому середовищі», – додав Голова Представництва МОМ.

Національна платформа бізнес-взаємодії створена на платформі виконавчого партнера МОМ  – неурядової організації «Клуб Ділових Людей». Реєстрація на Платформі є безкоштовною для всіх зацікавлених осіб. Зареєструватися і отримати доступ до Платформи можна через веб-сайт Клубу: https://bc-club.org.ua/biznes-platforma/platform.html. Окрім онлайн-інструментів та ресурсів, зареєстровані користувачі мають можливість відвідувати освітні заходи та тренінги з розвитку бізнесу, обмінюватися досвідом та найкращими практиками, встановлювати корисні контакти, обговорювати проблеми та отримувати практичні поради щодо покращення ведення підприємницької діяльності від провідних фахівців.

«Для людей, які були змушені залишити свої домівки, нелегко знайти нову роботу чи розпочати власний бізнес – особливо у випадках, коли бракує певних навичок, знань чи стартового капіталу, – сказала Ї.В. пані Джудіт Гоф, Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії в Україні. – Це важливо не лише для внутрішньо переміщених осіб, але й для членів приймаючих громад та колишніх учасників бойових дій. Ми розуміємо, наскільки важливо мати змогу забезпечувати себе та свою родину, і наскільки важливою є допомога, отримана за скрутних обставин».

Важливість Платформи була визнана представниками Міністерства соціальної політики, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Державної служби зайнятості України та інших зацікавлених організацій, які взяли участь у презентації.

ДЖЕРЕЛО