Прес-центр1 серпня 2017, 11:08

Набула чинності Угода про вільну торгівлю з Канадою

01 серпня 2017 року набула чинності Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою відкриє безмитний доступ для українських експортерів до 98% ринків товарів. Водночас, з огляду на різний ступінь економічного та соціального розвитку сторони застосовуватимуть принцип асиметричності зобов’язань, що дозволить Україні адаптувати торгівлю з Канадою до нових умов. Відтак, Україна використовуватиме перехідні періоди до повної лібералізації імпортних мит.

За інформаціює Мінекономрозвитку України Канада імпортує на більше як 400 млрд доларів США щорічно. Скасування імпортних мит Канадою дозволить українським виробникам харчової, легкої, хімічної, нафтохімічної та машинобудівної промисловості отримати максимальні переваги на канадських ринках.

Преференції в рамках Угоди діятимуть для товарів, що повністю походять з України, а також товарів, отриманих з використанням сировини і матеріалів, походженням з третіх країн, відповідно до вимог Угоди.

Положення Угоди відповідають стандартам СОТ і зобов’язанням сторін в цій міжнародній організації, а також забезпечують поглиблення торговельного та економічного співробітництва, зокрема у частині: торгівлі товарами, правил та процедур визначення походження; сприяння торгівлі; застосування захисних, санітарних та фітосанітарних заходів; зниження технічних бар'єрів у торгівлі; доступу до державних закупівель; захисту прав інтелектуальної власності; електронної комерції; захисту навколишнього середовища; врегулювання спорів тощо.

З текстом Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, а також брошурою «Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою: нові горизонти для українського бізнесу» можна ознайомитись на сайті Мінекономрозвитку України за посиланням: http://www.me.gov.ua/Documents/List?lang=uk-UA&id=ef6daba6-e8ff-4c70-874...