Прес-центр19 лютого 2018, 12:02

Навчання представників Департаменту на тренінгу з геоінформаційних систем

13-14 лютого 2018 року у місті Сєвєродонецьк в рамках проекту «Інформаційне управління, побудова карт і оцінка підтримки з метою планування допомоги та постачання в областях підвищеної потреби вздовж контактної лінії в Східній Україні» ініціативи організацій IMPACT, ACTED та Програми ООН, проведено тренінг з використання геоінформаційних систем для представників облдержадміністрації, а також спеціалістів Станично-Луганського, Попаснянського та Новоайдарського районів.

Під час тренінгу учасники на прикладах ознайомились з роботою сучасних програмних забезпечень, візуалізації даних, розробки мап та інформаційних табло. Нові знання та навички при роботі з інформацією допоможуть ефективніше розуміти та візуалізувати ситуацію, що склалась, використовуючи сучасні методи при аналізі та обробці даних.

REACH - це об'єднана ініціатива організацій IMPACT, ACTED та Програми ООН з використання супутникової інформації в оперативних цілях (UNOSAT). В Україні. з моменту початку роботи у 2015 команда REACH виступила у ролі координатора декількох великих досліджень (зокрема, спільної оцінки вразливостей - Inter-Agency Vulnerability Assessment / IAVA - та оцінки по районам - Area-Based Assessment, чи ABA), які допомоги краще зрозуміти фактори ризику та білі плями у гуманітарній роботі у Донецькій та Луганській областях. Крім того. команда також активно працювала над візуалізацією даних та розробкою мап та інформаційних табло, що подають кількісну та якісну інформацію у чіткій та зрозумілій формі.