Прес-центр1 грудня 2017, 14:12

Нові кредити в національній валюті для українських МСП, що стали можливі завдяки EU4Business

Малі та середні підприємства (МСП) в Україні тепер мають доступ донизки кредитів у гривні, що надаються місцевими банками в рамкахініціативи EU4Business у партнерстві з європейськими фінансовими установами.

Нові можливості отримання кредитів, які стали доступними в результаті підписання низки угод з місцевими банками протягом останніх декількох тижнів, є частиною другого етапу механізму фінансування МСПEU4Business, яка спрямована на стимулювання кредитування в національній валюті, особливо для малого бізнесу, який не має валютної виручки або не може дозволити собі високі витрати за кредитами в гривні в сучасних ринкових умовах.

За цією програмою три європейські фінансові установи - ЄБРР, ЄІБ та KfW - надають позики або гарантії місцевим банкам-партнерам для надання кредитів місцевим МСП, тоді як ЄС надає кошти для покриття валютних ризиків.

Завдяки EU4Business МСП тепер можуть отримати кредити в місцевій валюті в наступних банках:

ПроКредит Банк (Механізм фінансування МСП, етап ІІ, що запроваджується ЄБРР, ЄІБ та KfW)
Кредобанк (Механізм фінансування МСП, етап ІІ, що запроваджується KfW)
Укргазбанк (Механізм фінансування МСП, етап ІІ, що запроваджується KfW)

Залежно від банку та програми кредити доступні для малих та середніх підприємств, що працють у різних секторах, від сільського господарства до виробництва, також наявні різні критерії участі МСП, строки кредитування та максимальна сума кредиту.

Щодо банків-партнерів KfW, дивіться тут, щоб отримати докладнішу інформацію.
Щодо угоди KfW з Укргазбанком дивіться тут, щоб отримати детальнішу інформацію.
Щодо угоди KfW з ПроКредит Банком, дивіться тут, щоб отримати додаткову інформацію.
Щодо угоди KfW з КредоБанком дивіться тут, щоб отримати докладнішу інформацію.
Щодо угоди ЄІБ з ПроКредит Банком, дивіться тут, щоб отримати додаткову інформацію.
Щодо угоди ЄБРР з ПроКредит Банком дивіться тут, щоб отримати докладнішу інформацію.

Крім того, інінцітива EU4Business у співпраці з урядом Німеччини та Київською міською державною адміністрацією (Механізм фінансування МСП, етап ІІ, що запроваджується KfW) розпочала програму компенсації процентних ставкок для малих та середніх підприємств у столиці України, знизивши процентні ставки з 15% до 7,5%, що є найнижчою в Україні. Дивіться тут, щоб отримати додаткову інформацію, а також тут, щоб дізнатися умови отримання кредиту та критерії.

ДЖЕРЕЛО