Прес-центр13 вересня 2018, 15:09

Ознайомлення з туристичним потенціалом Біловодської ОТГ

Біловодщина вважається унікальним куточком Луганської області, який славиться не тільки своєю історією, а й вражає самобутніми культурними традиціями, захоплюючими краєвидами і щирою українською гостинністю. Здавалось би, що може бути кращим ніж подивитись на об’єкти туризму цього району та полюбуватися живою природою? Але, стан об’єктів, шляхів та благоустрою територій цих об’єктів потребує значного покращення.

Під час пошуку ідей та підготовки проектів, пов’язаних з впровадженням інновацій та розвитком туристичної сфери самим приємним і, одночасно, непростим ділом є безпосереднє вивчення ситуації та місцях та ознайомлення з наявним потенціалом.

10 вересня 2018 року представники облдержадміністрації, а саме: Снопенко Михайло – заступник начальника управління – начальник відділу міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності та Виборний Володимир – заступник начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, спільно з представниками Центру розвитку місцевого самоврядування в Луганській області: Агібаловим Ігорем (директором) та Дмитром Дрожжиним (радником), Альбертом Зінченко – заступником виконавчого директора асоціації органів місцевого самоврядування взяли участь у виїзній нараді під головуванням Біловодського селищного голови Едуарда Олєйнікова щодо ознайомлення з туристичним потенціалом Біловодської ОТГ.

Під час зустрічі учасники нарад відвідали ботанічний заказник державного значення «Юніцький», який є одним з об'єктів природно-заповідного фонду Луганської області.
Також здійснено моніторинговий візит на Деркульський кінний завод, який є одним з найстаріших кінних заводів України (заснований 1765 року). На території коне-заводу знаходиться комплекс пам'яток архітектури та містобудування 18-19 століть національного значення.

За підсумками розгляду питань членами зустрічі обговорено багато нових ідей та ухвалено низку рішень щодо подальшої підтримки розвитку цієї важливої галузі в громаді.

Є всі підстави вважати, що результати наради будуть позитивні, ідеї і напрацювання трансформуються в конкретний, хоч і невеликий, але проект і вже наступного року туристична сфера Біловодської ОТГ та всієї області почне змінюватися на краще.