Прес-центр5 листопада 2018, 16:11

Підписано Меморандум про співробітництво з компанією DAI Global LLC виконавцем проекту «Економічна підтримка Східної України»

Сьогодні виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь в рамках протокольної зустрічі підписав Меморандум про співробітництво з керівником представленого компанією DAI Global LLC проекту міжнародної технічної допомоги «Економічна підтримка Східної України» Майклом Піллсбері, кошторисною вартістю близько 60 млн дол. США (на Луганську та Донецьку області). Проект реалізовуватиметься за підтримки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID).

Зустріч організовано та проведено Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності. Директор Департаменту Денис Денищенко під час зустрічі висловив подяку народові США за допомогу, надану цією країною у непростий для України час, додатково зазначив, що в рамках попередніх зустрічей вже існує низка домовленостей щодо посилення та розвитку співпраці, зокрема обговорення питання щодо відкриття офісу USAID в Луганській області для підвищення координації та ефективності діяльності.

Довідково: проект націлений на розширення економічних можливостей для населення, що постраждало від наслідків збройного конфлікту, а також для бізнесу у Східній Україні, відновлення об’єктів інфраструктури, підтримку малого та середнього бізнесу, збільшення кількості провайдерів освітніх послуг, наприклад, центрів підвищення кваліфікації та професійно-технічних навчальних закладів.