Прес-центр31 серпня 2018, 09:08

Польсько-українська господарча палата

Польща є одним із стратегічних партнерів України, насамперед щодо підтримки її зусиль, пов’язаних із наближенням до ЄС та можливим майбутнім членством у цьому об’єднанні. Незмінність такої позиції впродовж тривалого часу набула для України важливого значення і в контексті успішної реалізації політики європейської інтеграції, і щодо розвитку двостороннього економічного співробітництва з Польщею. Тому українсько-польське економічне співробітництво є об’єктом першочергової уваги з погляду виявлення резервів удосконалення господарських відносин України з сусідами, країнами – членами ЄС на сучасному етапі європейської інтеграції.

Динамічний розвиток співпраці України та Польщі протягом останніх років за критеріями стратегічного партнерства, можна розділити щонайменше на кілька стратегічних сфер співпраці: соціально-економічна, військово-політична, гуманітарна. Вище політичне керівництво обох країн вкладають однакове розуміння у відносини стратегічного партнерства між ними. Доказом цього є низка політичних декларацій і заяв, виголошених керівниками обох країн, про стратегічність партнерства між країнами, спільна зацікавленість у розвитку такого партнерства в українсько-польських взаєминах є очевидною. 

Одним з інструментів покращення розвитку економічних і суспільних польсько-українських стосунків є Польсько-українська господарча палата, яка є однією з найстарших двосторонніх палат в Польщі, що працює від 1992 року. Досвід та уміння, у поєднанню з професійним підходом до бізнес-партнерів, дозволяє палаті реалізовувати бачення дієвого та ефективного співробітництва між Польщею та Україною.

Методами реалізаціє цілей співробітництва є:

- професійне заохочення і підтримка бізнесу Членських Фірм
- репрезентація українських інвесторів в Польщі і польських в Україні
- співпраця з польськими, українськими, а також з біснесовими і культурними міжнародними організаціями
- створення позитивного іміджу України в Польщі та Польщі в Україні

Статут Польсько-української господарчої палати додається в окремому нижченаведеному файлі: СТАТУТ

Членство в Польсько-Українській Господарчій Палаті – це між іншим:

- підтримка у започаткуванні або поширенні бізнес-співпраці з Польщею;
- ефективна підтримка Вашої фірми на центральному і регіональному рівнях;
- участь у виставках, тренінгах, зустрічах з ключовими посадовцями обох держав;
- підтримка у контактах з польськими органами влади і економічними організаціями;
- пакет привабливих знижок в програмі CONNECT

Щоб стати членом Палати достатньо зробити два прості кроки:

1. Надати Представництву ПУГП пакет документів:

заповнену і підписану Декларацію Членства: Декларація
заповнену і підписану Анкету Члена: Анкета
виписку з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців або заявка на реєстрацію в сфері господарської діяльності – електронною поштою (сканування), факсом або звичайною поштою

2. Сплатити вступний та членський внески

одноразовий вступний внесок – 1000 грн,
річний членський внесок – залежить від розміру підприємства:

a) підприємство складом до 50 осіб: 1060 грн,
б) підприємство складом понад 50 осіб: 3180 грн.

Актуальність українсько-польського економічного співробітництва є безумовною, оскільки країни є сусідами, мають спільну історію народів, подібні геоекономічні інтереси та стратегічні цілі. На нинішньому етапі економічна співпраця між двома державами відбувається досить активно, про що свідчить проведення різноманітних економічних форумів, зустрічей на вищому та найвищому рівнях, підписання угод та договорів про економічну співпрацю. Двостороннє економічне співробітництво є дуже перспективним і його слід розвивати, активізувати та інтенсифікувати, оскільки обидві країни володіють потужним потенціалом для розвитку взаємовигідних економічних відносин.

ДЖЕРЕЛО