Прес-центр23 червня 2018, 22:06

ПРЕДСТАВНИКИ ЛИТОВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ ВІДВІДАЛИ ЛУГАНЩИНУ!

22.06.2018 високоповажні гості з Литовської Республіки, а саме Міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс та Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки  в Україні Марюс Януконіс разом з заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименко, заступником директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтином Мєшковим та заступником начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Валентиною Колесник відвідали КПВВ «Золоте».

Гості особисто мали змогу побачити, що українська сторона повністю готова до відкриття пункту пропуску як автомобільного так і пішохідного. Відкриття КПВВ «Золоте» дасть змогу розвантажити єдиний пункт пропуску в Луганській області, який приймає близько 10 тис. осіб щоденно.

В рамках візиту Міністра закордонних справ Литовської Республіки Лінаса Лінкявічюса до Луганської області, у приміщенні облдержадміністрації відбулась зустріч представників литовського бізнесу та підприємців Луганщини.

Після чого, гості мали зустріч з командуванням військової частини А05336, де військові розповіли про поточну ситуацію на передовій.

Також, у рамках поїздки Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс відвідав Нижнєнський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад» №36. У складі делегації був відомий артист Литовської Республіки Аркадіюс Вінокурас, який подарував школярам у «День прощання зі школою» свій виступ.

По закінченню зустрічі пан Лінас підкреслив, що візит на Луганщину мав дуже велике значення для нього та членів делегації, адже вони побачили проблеми з якими стикаються щодня мешканці області та керівництво облдержадміністрації. Визначивши коло проблемних питань, пан Міністр запевнив присутніх, що після повернення на Батьківщину посприятиме їх вирішенню.