Прес-центр25 травня 2018, 11:05

Профільний Комітет ВРУ підтримав необхідність внесення змін до Закону про Експортно-кредитне агентство

25 травня 2018 року на профільному Комітеті ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності було розглянуто урядовий законопроект №8318 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства».

Після аналізу чинного Закону та в процесі підготовки установчих документів та правил діяльності, спільно з експертами було виявлено ряд норм у Законі, які потребують вдосконалення. Саме тому Урядом було розроблено законопроект, яким передбачено розширення сфер підтримки експорту, узгодження принципів корпоративного управління із чинним законодавством, приведення термінів у відповідності з Директивою ЄС 98/29, відмову від кредитів з держбюджету як неефективного інструменту тощо.

За підсумками засідання Комітету було підтримано позицію Уряду щодо необхідності внесення змін до закону. При цьому депутати зазначили, що деякі з положень законопроекту потребують доопрацювання, тому було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді направити законопроект на доопрацювання в Комітет.