Прес-центр29 вересня 2017, 11:09

Публічне підписання коаліційної угоди «Громадський пояс Донбасу»

27 вересня у Краматорську відбулося публічне підписання угоди про співпрацю між  учасниками коаліції «Громадський пояс Донбасу». 7 громадських організацій, що активно працюють у різних містах Донецької та Луганської області об’єдналися, для того щоб спільно шукати рішення викликів, які виникають, активно розвиватися, розвивати свої громади, а також  ділитись досвідом як між собою так і з молодими громадськими організаціями регіону. 

Коаліцію підписали ГО "Центр спільного розвитку "Дієва громада" (Старобільськ), ГО "Асоціація "Відродження та розвиток", (Бахмут), ГО "Агентство підтримки місцевих ініціатив" (Маріуполь), ГО "Нова Дружківка" , (Дружківка), ГО «Точка Доступу» (Краматорськ), ГО "Наша громада" (Кремінна), Кризовий медіа-центр "Сіверський Донець" (Сєвєродонецьк).

Учасників зустрічі привітала Хельга Пендер - менеджер сектору ЄС із реагування на кризу. Представник ЄС очікує, що коаліція стане двигуном громадських процесів Донбасу: «Це велика відповідальність, адже громадянське суспільство є невід’ємною частиною здорового соціуму».

Сьогоднішній захід став своєрідним підсумком роботи за попередній рік. Мабуть, найяскравішим здобутком стало відкриття ресурсних центрів на базі кожної організації – учасника коаліції. Одне з їхніх ключових завдань  - сприяти організаційному розвитку місцевих громадських ініціатив.

На зустрічі презентували також Вісник «Громадський пояс Донбасу», що стане інформаційним майданчиком для громадянського суспільства регіону.  Кожен охочий зможе отримувати новини про громадські ініціативи, анонси подій, а також експертні коментарі на свою електронну скриньку.