Прес-центр29 листопада 2017, 08:11

Результати щорічних опитувань населення Євросоюзу

За результати щорічних опитувань три четверті населення Євросоюзу щасливі в ньому жити.
Найбільше задоволені життям у ЄС мешканці Люксембургу (97%), Ірландії (94%), Нідерландів і Данії (92%). Найбільше незадоволених серед громадян Угорщини (57%), Чехії (58%), Румунії та Греції (62%).

Також респондентам було запропоновано таке запитання 
- Що вони вважають основними активами ЄС?

Близько п'ятої частини респондентів (22%) згадують рівень життя громадян ЄС як одного з основних активів ЄС. Ця відповідь менш часто згадується, ніж повага до демократії, прав людини та верховенства права (31%) або економічної, промислової та торгової сили ЄС (30%). Четверта також говорить, що хороші відносини між державами-членами ЄС (25%) є однією з основних активів ЄС. Тим не менш, рівень життя громадян ЄС все частіше згадується, ніж здатність ЄС сприяти миру та демократії за її межами (17%), спроможність ЄС щодо досліджень та інновацій та якість інфраструктури в ЄС (обидва 12 %), а також навички та таланти громадян ЄС та зобов'язання ЄС щодо екологічної відповідальності (11%).

Результати всіх перевірених активів, як правило, залишаються стабільними, і взагалі не відбувається змін у пропорції, яка вказує на рівень життя громадян ЄС.

Повна статистика: http://bit.ly/2BsBUpr