Прес-центр10 грудня 2018, 12:12

Розуміти Європу - Творити Європу

З 03 до 07 грудня представники #департаментзовнішніхзносин Михаил Снопенко, Валентина Колесник проходили другий цикл навчання в Академії доброго урядування та підвищення компетентності в Європі за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ ФРН: "Тренінг для тренерів".

15 представників органів влади/місцевого самоврядування з різних куточків України, з числа тих, хто вже проходив навчання за програмою "тренінг для експертів", були відібрані на конкурсних умовах для участі в подальшому здобутті знань та, в процесі 3 тижневого онлайн та 5 денного оффлайн навчання, отримали європейський досвід.

Ці 5 днів були вкрай насичені практичними тренінгами обізнаних спікерів-практиків, обміном досвідом між учасниками, палкими дискусіями, теоретичною підготовкою, формуванням навичок роботи в командах.

Галілео Галілей казав, що "Людину не можна нічому навчити, їй можна допомогти щось відкрити у собі".

Участь у навчанні - це честь та можливість працювати в час швидких перетворень та реформ, представили європейський досвід організації роботи колективів, формування концепції розвитку умінь і навичок персоналу на роботі й під час роботи.

Кожен з 15 учасників відкрив для себе нові концепції організації роботи й створення "організацій, що навчаються" та "організацій, що навчають".

Найбільш важливе, що в учасникам під час навчання запропоновано не лише отримання знань щодо Доброго урядування, а й їх поширення серед наших колег/регіонів й долучення до процесу змін та формування зацікавленості в цьому в максимально широких кіл.

В практичній частині кожен з учасників мав змогу презентувати групі невеличку частину свого тренінгу, отримати відгуки, зауваження та пропозиції щодо його вдосконалення. Були підготовлені тренінги на наступні теми: Михаил Снопенко: "Добре врядування на основі проектно-орієнтованої роботи в Луганській області, як фактор сталого розвитку", та тренінг Валентина Колесник "Протидія корупції на шляху до доброчесності".

Дякуємо Денис Денищенко за можливості, які нам надаються для особистого та професійного зростання, дякую всім учасникам заходу за активну роботу, а організаторам - за бажання підтримувати Україну та забезпечувати її розвиток.