Прес-центр2 червня 2017, 09:06

Семінар «Вихід на закордонні ринки. Експортуємо правильно! Алгоритм дій щодо перевірки закордонного контрагента, аналіз та прорахунок ризиків в міжнародній торгівлі»

Торгово-промисловою палатою України створено освітній проект «Семінари та тренінги України», який покликаний допомогти розібратися українському бізнесу в складних питаннях експорту та імпорту товарів і продукції, дати роз'яснення до новим законам та нормативним актам. Відповісти на питання взаємодії компаній з правоохоронними і контролюючими органами та пояснити всі нюанси зовнішньоекономічної діяльності за коштами семінарів та практикумів.

В рамках зазначеної діяльності 22 червня 2017 року у м. Одеса відбудеться семінар з ЗЕД «Вихід на закордонні ринки. Експортуємо правильно! Алгоритм дій щодо перевірки закордонного контрагента, аналіз та прорахунок ризиків в міжнародній торгівлі».

Спікер - Ларін Микола - керівник проектів Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД», експерт в галузі міжнародної торгівлі. Брав безпосередню участь в якості керівника проекту по перекладу, адаптації національного законодавства та видання в Україні багатьох офіційних публікацій МТП, в тому числі і Застереження МТП 2003 Про форс-мажорів і Застереження МТП 2003 про ускладнення.

 ПРОГРАМА

1. Зони вільної торгівлі України та інших країн. Як скористатися і яка з них користь?

Які є преференційні режими в торгівлі України з іншими країнами та як їх правильно застосовувати при експорті своєї продукції.
Які виникають ризики при використанні преференційних режимів та з чого складається експортна ціна? Практичний розрахунок ціни на основі використання різних преференційних режимів в торгівлі з ЄС та іншими країнами.
Країна походження товару: основні критерії. Як це визначити на практиці? Практичні поради та розрахунки.
Що таке Сертифікат EUR1. та Сертифікат форми «А» і для чого вони потрібні? Як вони впливають на цінову пропозицію та формування ціни на експорт.
Made in Ukraine та Country of origin Ukraine. У чому різниця і як використати на свою користь.

2. Тарифні графіки. Технічні бар’єри в ЄС, інших країнах з преференційним режимом торгівлі. На що необхідно звернути увагу українському експортеру?

Визначаємо правильну ставку мита та квоти на свої товари та товари конкурентів.
Тарифні графіки України та ЄС: розбираємо детально. Практичні кейси щодо певних груп товарів. Визначаємо ставки мита.
Основні вимоги щодо імпорту до ЄС, технічні бар’єри в торгівлі, сертифікація, стандартизація. Як це стосується нашого товару?
Статус уповноваженого експортера. Як і де отримати? Які документи готувати?
Кодування товарів, мита, квоти, акцизи, ПДВ.

3. Перевірка закордонного контрагента. Запобігання ризикам в міжнародній торгівлі. Убезпечення власного експорту від дій шахраїв.

На що звертати увагу при перших контактах із імпортером?
Аналіз міжнародної торгівлі з різними країнами. Країни, які знаходяться в зоні ризику. Особливості законодавства в сфері експортно-імпортних операцій в потенційних країнах-імпортерах.
Які документи контрагента, витребувати та як їх перевіряти?
Де шукати інформацію щодо перевірки потенційних імпортерів.
Як розпізнати шахрайські наміри? Головні маячки.
Перевірка та аналіз дій під час перемовин із закордонним контрагентом
«Основні прикмети» шахрайських контрактів. На що звернути увагу?
Основні ризики при укладенні та виконанні ЗЕД-контрактів. Як запобігти та чим себе захистити? Що прописувати в ЗЕД-контракті: практичні поради.
Правила Інкотермс 2010: від EXW до DDP. Які умови поставки обрати?
Основні помилки та труднощі при використанні правил Інкотермс 2010 на практиці: поради та бізнес-стратегія.
Покроковий алгоритм дій експортера в разі виникнення неприємностей під час експортно-імпортної діяльності.

Участь безкоштовна.

Програма та реєстрація на захід на сайті satu.com.ua

Детальна інформація за телефонами (044) 586 40 15, (067) 233 47 48.