Прес-центр23 листопада 2017, 11:11

У Києві пройшла оглядова зустріч щодо підсумків реалізації спільного проекту ПРООН/ЄС

21 листопада 2017 року у Києві відбулась заключна оглядова зустріч щодо підсумків реалізації в Україні спільного проекту Європейським Союзом та ПРООН - «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ».

У заході взяли участь представники ПРООН, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, облдержадмінінстрацій, міської влади.

Від Луганської облдержадміністрації участь взяли представники Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності: начальник відділу міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції Снопенко Михаил та головний спеціаліст Горбаченко Алена.

Спільний проект ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) – це довготривала і комплексна ініціатива зі зміцнення потенціалу, спрямована на пропагування сталого місцевого розвитку в Україні.  Проект підтримує врядування за участі громад та ініціативи, впроваджувані громадами, щоб покращити умови проживання людей у сільській і міській місцевості по всій країні. МРГ приділяє особливу увагу відновленню соціальної та комунальної інфраструктури  у пріоритетних сферах  охорони здоров’я, екології, управління водними ресурсами, покращення управління житловим сектором,  енергоефективності і місцевого економічного розвитку.

Третя фаза проекту МРГ розпочалась у квітні 2014 року і закінчується 30 листопада 2017 року. 

Протягом цих трьох років проект встановив партнерство з усіма 24 регіонами України, працював у 219 районах, у 807 громадах.