Прес-центр20 грудня 2018, 13:12

УКРАЇНА ПЛАНУЄ ЗБІЛЬШИТИ ЕКСПОРТ ЗЕРНА У САУДІВСЬКУ АРАВІЮ

Міжурядова українсько-саудівська комісія з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва розглянула питання збільшення експорту українського зерна.

Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

«Сторонами детально розглядались питання збільшення експорту українського зерна, ураховуючи процедури та правила для участі українських компаній у тендерах по зерну та ячменю, що організовуються Саудівською зерновою організацією», - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві уточнили, що 21-23 листопада у Києві відбулося шосте засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка та Міністра довкілля, водних ресурсів і сільського господарства Королівства Саудівська Аравія
Абдулрахмана бін Абдулмухсін Аль-Фадлі.

«Королівство Саудівська Аравія є одним з пріоритетних для України партнерів серед країн Арабського світу. У 2018 році спостерігається позитивна динаміка двосторонньої торгівлі. За 9 місяців 2018 року товароообіг між Україною та Саудівською Аравією збільшився на 12,3 % і склав 632,42 млн доларів», - повідомляють у Мінекономрозвитку України.

Як повідомлялось, Україна є основним експортером ячменю в Саудівську Аравію, але пшеницю не продавала в цю країну з 2016 року.