Прес-центр22 березня 2017, 08:03

Українсько-угорський аграрний бізнес-форум

21 квітня 2017 року відбудеться українсько-угорський аграрний бізнес-форум у м. Кішварда (Угорщина), який охопить такі галузі економіки як сільське господарство, харчова промисловість та виноробство.

Співорганізаторами заходу виступають ВГО «,Українська аграрна конфедерація», ICC Ukraine, Угорсько-українська ТПП, Національна аграрна палата Угорщини, мерія міста Кішварда при підтримці Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства землеробства Угорщини, Міністерства національного розвитку Угорщини та Посольства України в Угорщині.

Одночасно з проведенням бізнес-форуму проходитиме виставка українських та угорських підприємств. Для української сторони забезпечується 25-30 стендів.

Планується, що захід відкриватимуть Міністр аграрної політики та продовольства України Т.Кутовий, Міністр землеробства Угорщини Ш.Фазекаш, Міністр національного розвитку Угорщини М.Шестак. Участь у заході візьмуть представники українського та угорського аграрного бізнесу, експерти, дистриб’ютори та представники торговельних мереж, які зможуть надати відповідну консультативну інформацію щодо можливості виходу продукції українських компаній в торговельні мережі.

Захід висвітлюватиметься українськими та угорськими ЗМІ.

Початок заходу запланований на 10:00 год. за центральноєвропейським часом. Місце проведення заходу - Театр-дім мистецтв міста Кішварада (Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, 4600 Kisvárda, Flórián tér 20., http://szinhaz.w3h.hu/).

 

Програма заходу передбачає:

Урочисте відкриття:

- мер міста Кішварада Т.Лелесі;

- Міністр землеробства Угорщини Ш.Фазекаш;

- Міністр національного розвитку Угорщини М.Шестак;

- Міністр аграрної політики та продовольства України Т.Кутовий.

Виступи співорганізаторів заходу:

- Національна аграрна палата Угорщини;

- виконавчий директор Угорсько-української ТПП Д.Кота;

- Президент ВГО "Українська аграрна конфедерація" Л.Козаченко;

- Перший Віце-Президент, Генеральний секретар ICC Ukraine В.Михайлов.

Кава-брейк.

Виступи експертів: по одному експерту від кожної сторони по кожній галузі: сільське господарство, харчова промисловість та виноробство.

Обід.

Зустрічі В2В.

 

Під час заходу забезпечуватиметься синхронний українсько-угорський та угорсько-український переклади. Модератор заходу – виконавчий директор Угорсько-української ТПП, радник Уповноваженого Уряду Угорщини з питань координації розвитку області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) та Закарпатської області Дьордь Кота.

Посольством у співпраці ICC Ukraine (відповідальна за координацію), у разі достатньої зацікавленості з боку учасників форуму, опрацьовується можливість організації централізованого автобусного трансферу за маршрутом Ужгород-Кішварда у день проведення форуму (потяг № 99 за маршрутом Київ-Ужгород прибуває о 8:12 год. ранку за київським часом, відстань від Ужгорода до Кішварди становить 50 км, середній час тривалості маршруту – 1 год.).

До участі запрошуються усі бажаючі. Звертаємо Вашу вагу, що через обмеженість кількості виставочних стендів (25-30 для української сторони) вони бронюватимуться відповідно до надходжень підтверджень від компаній.

Участь у форумі та виставці є безкоштовною.

У разі зацікавленості у заході, з метою забезпечення відповідних угорських партнерів та організації можливих зустрічей В2В просили би заповнити опитувальник (https://mfa.gov.ua/mediafiles/sites/hungary/files/opituvalynik.doc).

З додаткових питань, а також щодо реєстрації необхідно звертатись до відповідальних співробітників Посольства України в Угорщині: Александров Сергій - +36-30-720-66-50 (VIBER, WhatsApp), serhii.aleksandrov@mfa.gov.ua, Керничний Юрій - +36-30-194-38-60 (VIBER, WhatsApp), yurii.kernychnyi@mfa.gov.ua.