Прес-центр2 серпня 2017, 13:08

УРЯД КЕНІЇ ПРОДОВЖИВ ПРОЦЕДУРУ БЕЗМИТНОЇ ЗАКУПІВЛІ КУКУРУДЗИ

Урядом Кенії була офіційно поширена інформація серед органів державної влади Кенії (у тому числі серед податкових та митних органів) щодо продовження до 30 червня 2018 р. спеціалізованої процедури безмитної закупівлі «жовтої» кормової кукурудзи для потреб уповноважених компаній, які входять до Асоціації мукомелів та Асоціації виробників комбікормів Кенії.  

Урядом Кенії також було прийнято рішення про продовження
до 30 вересня 2017 р. спеціалізованої процедури безмитної закупівлі «білої» харчової кукурудзи. 

При цьому кенійською стороною застосовуються відповідні вимоги до імпортованої кукурудзи, зокрема:  

1. Вміст ГМО у кукурудзі має відповідати стандарту ЄС – 99,1% відсутність ГМО (має бути підтверджено сертифікатом однієї з провідних міжнародних компаній-аудиторів у сфері стандартизації (SGS, Veritas).

2. Відповідність вимогам Бюро стандартів Кенії, що має підтверджуватися сертифікатом відповідності Certificate of Conformity Kenya Bureau of Standards
www.kebs.org, https://www.kebs.org/?opt=qai&view=new_pvoc_requirments.

3. Вологість не більше 14,5%, вміст афлатокісну < 0,01 мг/кг (10ppb). 

Інша інформація, попередньо наведена Посольством України в Кенії передусім перелік кенійських компаній, уповноважених на здійснення безмитного імпорту, залишається актуальною. 

За інформацією кенійських мукомелів та виробників комбікормів, на сьогодні на пільгових умовах українськими підприємствами поставлено до Кенії близько 120 тис. тон кукурудзяного зерна.