Прес-центр22 листопада 2018, 13:11

Уряд схвалив проект Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем

21 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив проект Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем та уповноважив Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва підписати її.  

Робота над розробкою Угоди розпочалась у 2015 році. Перед остаточним завершенням переговорного процесу 28 березня 2018 року між двома сторонами було проведено сім раундів переговорів, метою яких стало узгодження положень Угоди, які покликані прибрати бар’єри взаємній торгівлі товарами і послугами, сприяти кооперації підприємств, налагодженню міцних зв’язків між бізнес-спільнотами.

За підрахунками Мінекономрозвитку, у результаті дії Угоди вже в найближчій перспективі збільшиться український експорт до Ізраїлю, а також покращиться сальдо торгівлі України з Ізраїлем

Дія Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем не буде розповсюджуватись на території тимчасово окупованих внаслідок збройної  агресії Російської Федерації територій Автономної Республіки Криму, міста Севастополя та окремих територій Донецької та Луганської областей до повного відновлення конституційного ладу держави Україна на них.