Прес-центр5 березня 2018, 14:03

Уряд Японії надає допомогу для підтримки людей і громад, які постраждали від конфлікту на сході України

В 2018 уряд Японії, уряд України, Організація Об'єднаних Націй в Україні, продовжуватимуть спільну діяльність, спрямовану на вирішення гуманітарних потреб та відновлення в регіонах, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України. Уряд Японії надасть 3,6 млн. дол. США на виконання семи проектів шістьма агентствами ООН в Україні задля підтримки людей і громад, які постраждали від конфлікту на сході України.

За словами Шігекі Сумі, Надзвичайного і Повноважного Посола Японії в Україні ця допомога буде направлена для закупівлі радіообладнання та медичного обладнання для Міністерства внутрішніх справ, обладнання для відновлення об’єктів водопостачання «Вода Донбасу», для реконструкції та закупівлі обладнання для цивільних лікарень, ремонту домогосподарств, надання навчального обладнання та аптечок для пошкоджених шкіл, організації тренінгів для лікарів та медсестер та проведення семінарів із розвитку для громад.

З 2015 року, за фінансової підтримки Японії за допомогою програм реалізованих ООН, було реконструйовано більше 30 об'єктів соціально-економічної інфраструктури у Луганській та Донецькій областях, зокрема мости, насосні станції, медичні установи, реабілітаційні центри та школи; кілька об'єктів інфраструктури в процесі реконструкції. Фінансова допомога також була використана для підвищення підприємницьких можливостей та започаткування підприємницької діяльності, розвитку громади, формування стійкості в освітньому секторі та у постраждалого населення, зокрема управління стресом. Система ООН сподівається на безперервну плідну співпрацю з урядом України та Японії у сприянні єдності та сталому розвитку, відродженні економіки на територіях, що постраждали від конфлікту, відповідно до Рамкової угоди партнерства Уряду України – ООН на 2018–2022 роки», – Ніл Волкер, Координатор з гуманітарних питань, Координатор системи ООН в Україні.

ДЖЕРЕЛО