Прес-центр14 лютого 2018, 14:02

Уряд затвердив Річну національну програму Україна-НАТО

Кабмін затвердив Річну національну програму (далі – РНП) під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік, а також схвалив відповідний проект Указу Президента для подальшого внесення акта на підпис глави держави.

"РНП є головним програмним документом, що спрямовує та регулює весь комплекс питань співробітництва з НАТО. Програма на 2018 рік містить 444 заходи за участі 58 міністерств та відомств, не враховуючи місцеві органи влади та інші інституції й організації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила на засіданні Уряду Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, РНП є основним стратегічним документом планування внутрішньодержавних реформ у контексті взаємодії України з Північноатлантичним альянсом. Мета цієї взаємодії – підготовка до набуття членства у НАТО.

"За своїм змістом і форматом трансформована і модернізована РНП 2018 року дедалі більше стає схожою на сучасні стратегічні документи. Щорічне збільшення кількості заходів співробітництва свідчить, зокрема, про позитивний алгоритм активізації співпраці, розширення сфер взаємодії", - підкреслила Віце-прем`єр-міністр.

Вона також повідомила, що вже найближчими днями розпочнеться підготовка РНП на 2019 рік, яка буде поєднана з підготовкою державного бюджету на 2019 рік. 

«Наше завдання - вперше побудувати «дорожню карту» підготовки до членства в НАТО, яка була б за змістом і ідеологією споріднена з програмою діяльності уряду, мала б відповідне фінансове наповнення», – акцентувала Климпуш-Цинцадзе.

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/uryad-zatverdiv-richnu-nacionalnu-program...