Прес-центр29 грудня 2017, 11:12

В будівлі Луганської облдержадміністрації відкрилась виставка японської фотографії

Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації за підтримки посольства Японії в Україні та Програми розвитку ООН було організовано проведення мобільної виставки японської фотографії в рамках заходів присвячених Року Японії в Україні.

Виставка розпочалась в середині жовтня і вже побувала в містах та районах області, де люди мали змогу ближче познайомитись з японським фотомистецтвом. Виставку відкрив заступник директора Департаменту Костянтин Мєшков, який розповів про дану виставку та ознайомив присутніх з актуальним станом україно-японських відносин, про ту допомогу, що отримує Луганщина від Уряду Японії, народу цієї далекої географічно, але близької по духу країни.

Цьогоріч виповнюється 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією. Тематичні заходи, приурочені до цієї події, сприяють зближенню українського та японського народів, зміцнення міждержавної співпраці. І символом цієї співпраці є офіційний логотип, який представлений у експозиції. Матеріали фотовиставки презентують цікаву особливість Японії – поєднання як традиційних елементів, так і сучасного суспільства воєдино.

Логотип створений японським графічним дизайнером Томоо Каваі. Головним мотивом у цьому логотипі стали національні прапори обох країн. Хіномару (японська назва прапору Японії) і пасхальне яйце притуляються один до одного, чим символізують дружні відносини між Україною та Японією.

На фото, що входять до експозиції, відображені фрагменти японської культури, суспільства, природи Японії. На фотографіях чудово простежується поєднання традиційних елементів і особливостей сучасного японського суспільства водночас. Окрім фотографій японської природи та архітектури, на виставці є картини японської художниці Нацуме, що малює Україну та українців в оригінальному японському стилі «манга».  Нацуме стала відомою в Україні та багатьох інших країнах завдяки своїм картинам, на яких зображені українські військовослужбовці, що боронять Україну.

Японія однією з перших визнала незалежність нашої держави. В травні 2016 року у м. Ісе-Сіма Декларація Саміту «Великої сімки» підтвердила безумовну підтримку лідерами провідних країн світу суверенітету та територіальної цілісності України.

За 25 років дипломатичних зв’язків між нашими країнами Японія показала себе як надійний партнер, як справжній друг України та українського народу.

Як зазначив Костянтин Мєшков, - днями в Києві пройшли останні заходи в рамках Року Японії в Україні і Рік Японії в Україні офіційно добіг кінця, але на Луганщині він продовжується – фотовиставка триватиме, як триватиме й дружба та взаємодопомога між нашими країнами.

Департамент  зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності запрошує всіх бажаючих відвідати фотовиставку японської фотографії, що розміщена в фойє Луганської облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, пр.-т. Центральний, 59).

Відео з відкриття фото-виставки доступне за посиланням: 

https://drive.google.com/file/d/1UQ-3mOfk7mR3UoQyHGBb9GSLCcN17Tts/view