Прес-центр11 грудня 2017, 13:12

В ЄС ЗАТВЕРДИЛИ НОВІ АНТИДЕМПІНГОВІ ПРАВИЛА

Європейська Рада затвердила нові правила по боротьбі з імпортом товарів з третіх країн, що надходять на ринок за заниженими цінами через втручання держави. Відповідний документ опублікований на офіційному сайті Європейської ради.

Заходи спрямовані на захист європейського виробника на внутрішньому ринку і боротьбу з впливами демпінгового імпорту з країн, що не входять до складу ЄС. Нові антидемпінгові правила будуть усувати колишні відмінності між ринковою та неринковою економікою для розрахунку демпінгу при збереженні того ж рівня захисту для виробників.

Як повідомляється, Єврокомісія має намір регулярно моніторити "істотні ринкові спотворення" між ціною продажу продукту і його собівартістю. Залежно від результатів моніторингу комісія надаватиме дозвіл встановлювати ціну для продукту, посилаючись, наприклад, на ціну товару в країні з аналогічним рівнем економічного розвитку або на відповідні неспотворені міжнародні витрати і ціни.

Крім того, для компаній з країн-членів Євросоюзу будуть скасовані деякі бюрократичні процедури, що стосуються поставок товарів на внутрішній ринок, а малі та середні підприємства будуть отримувати допомогу в процесуальних питаннях в разі подання скарг з антидемпінгових справ.

Нові торгові правила вступлять в силу з 20 грудня.

 

*- матеріал підготовлено за інформацією Харківської ТПП