Прес-центр18 грудня 2017, 16:12

В облдержадміністрації пройшла зустріч з керівником Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ

18 грудня у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко з керівником Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ Томасом Севеном. У зустрічі взяли участь командир групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» Валерій Басалига та  заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Ольга Рибалко.

Юрій Клименко висловив занепокоєння з приводу можливої ескалації конфлікту через те, що з 18 грудня представники російської сторони Спільного центру з координації та контролю припинять свою діяльність, що може заблокувати багато важливих для Луганської та Донецької областей питань. Наприклад, призупинення робіт з відновлення об’єктів життєдіяльності, яких тільки на території Луганської області  більше 20.

Крім того, присутні обговорили питання можливого відкриття КПВВ «Золоте» у зв’язку зі збільшенням навантаження на КПВВ «Станиця Луганська» (9000 осіб на добу). Юрій Клименко зазначив, що у ніч з 15 на 16 грудня п.р. на вищезазначеному пункті перетину лінії розмежування 550 осіб були вимушені залишитися на ночівлю, а з 16 на 19 – по 250 осіб). Такої ситуації можна було б уникнути у разі відкриття  альтернативного пункту пропуску «Золоте».

Томас Севен сказав, що на першочерговому контролі у нього кілька питань, а саме: безпека спостерігачів СММ ОБСЄ та створення безпечних умов для проведення ремонтних робіт на об’єктах забезпечення життєдіяльності громадянського населення.

Зустріч пройшла в діловій та конструктивній формі.