Прес-центр16 лютого 2017, 16:02

В облдержадміністрації зустрілися з делегацією СММ ОБСЄ

16 лютого заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко зустрівся з представниками СММ ОБСЄ.

У зустрічі також взяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

До складу делегації ОБСЄ увійшли керівник Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ в Україні Томас Севен, член моніторингової місії ОБСЄ в Україні Фелікс Гісмера Барба та заступник керівника Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ Арне Далхауг.

Юрій Клименко зазначив, що ситуація в області залишається складною внаслідок того, що регіон опинився на «енергетичному острові», не маючи з’єднання з єдиною енергетичною системою України. Ситуація ускладняється  також і тим, що деякі лінії електромереж пошкоджені.

Крім того, присутні обговорили питання відкриття автомобільного пункту пропуску «Золоте» та можливість реконструкції моста у смт Станиця Луганська.

Представники ОБСЄ повідомили, що днями проблема відкриття пункту пропуску «Золоте» буде обговорюватись, у тому числі з залученням представників окремих районів Луганської області, та висловили надію на позитивне вирішення цього питання.

Разом з тим керівник Сєвєродонецької філії Луганського регіонального офісу СММ ОБСЄ в Україні Томас Севен повідомив про намір відкриття офісу ОБСЄ у місті Попасна, та зазначив, що це дозволить спостерігачам ОБСЄ більш ретельно стежити за ситуацією в Луганській області.

Сторони подякували один одному за співпрацю та домовилися про посилення взаємодопомоги та співробітництва.