Прес-центр19 листопада 2018, 09:11

В Україні стартували інформаційні кампанії «#ЧомуНАТО?» та «Європа надихає»

В Україні стартували інформаційні кампанії на тему європейської та євроатлантичної інтеграції, мета яких – роз’яснення українцям переваг стратегічного курсу країни на членство в ЄС і НАТО. Про це поінформувала на засіданні Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки Голова ради, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ivanna Klympush-Tsintsadze.

В межах кампанії створені інформаційні листівки «#ЧомуНАТО?» та «Європа надихає» (на фото, доступні для скачування). Перша з них містить просту та зрозумілу інформацію про переваги членства в НАТО, те, як стандарти НАТО змінять життя українських військових та простих українців, історію розвитку відносин України та НАТО, спростування популярних міфів про Альянс, відповіді на поширені питання. Другий випуск за допомогою інфографіки розповідає про результати підтримки Євросоюзом реформ в Україні, містить статті про можливості, які надає євроінтеграція в освіті, бізнесі, енергетиці, енергоефективності тощо. Листівки наразі поширюються в 12 пілотних областях України, обраних на основі якісного соціологічного дослідження, проведеного перед стартом кампаній.

 «Держава вперше запустила такі інформаційні кампанії, - зазначила Віце-прем’єр-міністр. - Вже зараз ми бачимо надзвичайно великий інтерес до матеріалів кампанії і бачимо, наскільки затребувана інформація, викладена простою і зрозумілою мовою. Значення цих кампаній особливо велике, оскільки серед потоку інформації, який ллється з усіх боків в рамках передвиборчого періоду, громадянам важливо виокремити неупереджені дані, побудовані на фактах, які вони могли би порівняти з тим, що говорять різноманітні політики».