Прес-центр2 квітня 2018, 13:04

Відбулась робоча нарада щодо координації спільних дій з вирішення нагальних проблем у галузі бджільництва

30 березня 2018 року в приміщенні Луганської облдержадміністрації за ініціативи Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності відбулась робоча нарада щодо координації спільних дій з вирішення нагальних проблем у галузі бджільництва.

Участь у нараді взяли представники Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, Департаменту агропромислового розвитку, Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області, Агенції регіонального розвитку Луганської області, Громадської спілки «Луганська обласна спілка пасічників», Асоціації бджолярів Луганщини «Медова Артіль» та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

З вступним словом виступив Денис Денищенко – директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, він зазначив, що на цей час галузь бджільництва є досить перспективною та подякував присутнім за готовність працювати в вирішенні проблем, які в ній виникають.

Антон Міхєєв – голова Асоціації бджолярів Луганщини «Медова Артіль» розповів, що основною проблемою для бджолярів області є неконтрольоване проведення обробки сільськогосподарських угідь хімічними засобами захисту рослин. Він наголосив, що бджоли – наше спільне майбутнє, що їх зменшення несе за собою зменшення врожаю та у перспективі повну його відсутність. Наприкінці свого виступу Антон Міхєєв, в якості варіанту вирішення цієї проблеми, презентував систему моніторингу планових хімічних обробок рослин.

Зі свого боку Андрій Хорошко – перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області розповів про проведену роботу з інформування серед фермерів та бджолярів з щодо діючих законодавчих актів, які застосовуються у галузі бджільництва та порядок дій при виникненні отруєння бджіл.

З презентацією щодо можливостей отримання грантових коштів виступив Михайло Снопенко – заступник начальника управління-начальник відділу міжнародної технічної допомоги Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності. Він розповів про конкурси, які проводять міжнародні донорські організації та запропонував свою допомогу в проведенні навчання з написання проектів на отримання грантових коштів.

Роман Власенко – перший заступник директора Агенції регіонального розвитку Луганської області повідомив, що Агенція готова допомогти в написанні цих проектів.

Підбиваючи підсумки Костянтин Мєшков, заступник директора-начальник управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та залучення інвестицій Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, наголосив, дуже важливо працювати разом у вирішенні нагальних питань бджільництва та наголосив, що Департамент готовий надавати допомогу бджолярам та фермерам у межах своєї компетенції та всіляко сприяти розвитку бджільництва та сільського господарства.

Результатом наради стала готовність усіх присутніх сторін укласти Меморандум про співпрацю.