Прес-центр30 серпня 2017, 10:08

ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ З МІЖНАРОДНОЮ КРИЗОВОЮ ГРУПОЮ

29 серпня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя з директором програм у Європі та Центральній Азії Міжнародної Кризової Групи Маґдаленою Ґроно та аналітиком з питань України та Південного Кавказу Кетрін Квін-Джадж, у якій від Луганської області також брали участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко та заступник директора Департаменту-начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Костянтин Мєшков.

Метою зустрічі було обговорення соціально-політичних, гуманітарних проблем та загальної ситуації з безпеки в регіоні.

На початку зустрічі Маґдалена Ґроно подякувала за надану можливість обговорити  вищезазначені питання, розповіла про напрями діяльності Міжнародної Кризової Групи та поцікавилася, які саме кроки здійснюються для інформування населення територій ОРДЛО про мирне життя на територіях підконтрольних українській владі.

Сергій Філь розповів, що на КПВВ "Станиця Луганська" постійно поширюються українські газети з новинами про те, що відбувається в країні та області. За рішенням голови облдержадміністрації один раз на місяць за допомогою безпілотників на тимчасово непідконтрольну територію доставляються газети та листи і дитячі малюнки із зображенням миру та добробуту.

Крім того, нещодавно відбулася значна подія для мешканців Луганської області - відкриття телевежі у Новоайдарському районі. Встановлення телевежі дало можливість громадянам України, що знаходяться на тимчасово непідконтрольній українській владі території області, дивитись українські телеканали. Тривалий час люди, що проживають на території ОРДЛО перебували в інформаційній блокаді, дефіцит українського медіа-контенту та агресивна довготривала пропаганда російських медійників мала негативний вплив на настрої людей та не давала людям можливості отримувати достовірну інформацію з різних джерел, аби відрізнити правду від брехні, реальні факти від маніпуляцій. Отже, на сьогоднішній день дуже важливо донести нашим співвітчизникам, які через різні життєві обставини проживають на території ОРДЛО, об′єктивну та правдиву інформацію стосовно діяльності української влади, яка направлена на мирне вирішення конфлікту, про життя та розвиток України, наші успіхи на шляху реформування нашої спільної Батьківщини.

Маґдалена Ґроно погодилася з заступником голови облдержадміністрації щодо важливості роботи в цьому напрямку та запевнила у всебічній підтримці.

Стосовно безпекової ситуації в регіоні заступник голови облдержадміністрації зазначив, що 19 серпня 2017 року відбулося відкриття передової патрульної бази Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Станиці Луганській. Патрульна база - місце, в якому на постійній, цілодобовій основі розташована команда спостерігачів. СММ ОБСЄ здійснює патрулювання в цьому районі вздовж лінії зіткнення. Маршрути спостереження пролягають аж до кордону з Російською Федерацією. Облдержадміністрація співпрацює з багатьма міжнародними організаціями, які допомагають мешканцям Луганщини з економічних, гуманітарних та юридичних питань.

Зустріч пройшла в дружній, діловій та конструктивній формі.