Прес-центр16 липня 2018, 10:07

Відкрито прийом заявок: Taking the Stage 2018

Британська Рада в Україні та ГО «Театральна платформа» оголошують про початок прийому заявок на участь у конкурсній театральній програмі Taking the Stage 2018.

Кандидати можуть обрати будь-який твір англійської літератури, переклад якого вже опубліковано, або такий, що перекладається в період подання заявки. Жодних обмежень щодо театрів чи режисерів, які планують спробувати себе у цьому конкурсі, а також творів, які вони обирають для постановки, немає. Єдина вимога – вистава має відповідати заявленій темі цьогорічної програми. 

Дедлайн прийому заявок – 29 липня 2018 року (до 23:59 за київським часом). 

Тема 2018 року звучить так: «Відкриті суспільства: минуле є прологом?». Вона продиктована останньою і, можливо, найбільш складною п'єсою Вільяма Шекспіра «Буря» (Дія 2, Сцена 1).

Суть конкурсу залишається незмінною: шукають художньо оригінальні та суспільно важливі постановки, сміливі, актуальні проекти, які спільно представляють цілеспрямовані команди театрів та режисери з усієї країни.

Вікових обмежень для претендентів не існує – молоді, літні, середнього віку – запрошують усіх! Також немає жодних обмежень щодо форматів та форми власності театрів  – державний, приватний, кооперативний, репертуарний, експериментальний тощо. Але він обов’язково має бути зареєстрованою юридичною особою в Україні.

За підсумками конкурсу члени британо-українського журі оберуть двох переможців, які отримають: менторську підтримку від експертів під час підготовки до постановки; грошову винагороду в розмірі 50 тисяч гривень на постановку п'єси; дозвіл на використання авторського права для опублікованих творів, які цього потребують; дизайн афіші та рекламний дизайн від провідних українських дизайнерів; відеозапис прем’єри та створення рекламного відео; рекламну та PR-підтримку прем’єри. 

Надсилайте свої заявки на адресу: theatre@britishcouncil.org.ua з приміткою «Taking the Stage 2018» у темі листа.

ДЖЕРЕЛО