Прес-центр29 березня 2017, 10:03

Зустріч голови Луганської області Юрія Гарбуза з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі

28 березня 2017 року відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі.

Від адміністрації у зустрічі також брав участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

Посла супроводжували другий секретар Посольства Японії в Україні Ясухіро Ікута та координатор проекту Міжнародної організації з міграції Естер Руїз де Азуа.

Дуже символічним є те, що у рік 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною і Японією, Президент нашої країни підписав Указ, яким оголосив 2017 рік Роком Японії.

Луганська область не залишається осторонь і «відзначає разом з усією країною. Будуть проведені спортивні, мистецькі, просвітницькі заходи, які допоможуть нам краще пізнати культуру, історію, традиції країни Висхідного сонця», - зазначив обласний керівник.

Протягом зустрічі пан Посол неодноразово підкреслював, що Японія завжди буде підтримувати суверенітет і цілісність України.

Обговорювалися також питання економічного розвитку області у контексті «блокади», досвід реформування системи освіти, можливості обміну між учнями та студентами обох країн.

Наприкінці зустрічі Шигекі Сумі подарував місту Сєвєродонецьку Сертифікат на висадження 20 сакур – національного символу Японії – та зазначив, що по всій країні буде висаджено 2500 дерев на знак 25-річчя дипломатичних відносин України і Японії.