Прес-центр26 жовтня 2018, 16:10

Зустріч в форматі "живої бібліотеки"

23 жовтня, на платформі ініціатив "Громадський Дім" студенти ІХТ СНУ ім. В. Даля мали можливість поспілкуватися із заступником начальника управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та інвестиційної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської ОДА Михайлом Снопенко. Зустріч відбулася в форматі "живої бібліотеки".

Зустріч була присвячена можливостям співпраці з Департаментом, грантовій діяльності та сучасним вимогам до компетентностей фахівців.

Представник ОДА підкреслив, що основним завданням Департаменту зовнішніх зносин є забезпечення реалізації на території Луганщини державної політики у сфері зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної, інвестиційної діяльності, європейської інтеграції та транскордонного співробітництва. 

Також молодь дізналася про те, що область отримала комплексне дослідження стану ідентифікації населення, дві нові сучасні обласні програми, бренд та декілька реалізованих іміджевих міні-проектів (календар "живих" костюмів, віртуальний тур, мобільна фотовистава та брендовані сувеніри), в розробці яких брали безпосередню участь і представники Департаменту.

Крім того, студентам було цікаво дізнатися про можливості молодіжних обмінів у рамках навчальних візитів до інших країн.

У свою чергу, викладачі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля поцікавилися про гранти, проекти та їх реалізацію. "Навчатися на реальних проектах – це наше майбутнє! Головне – бути активними та залучатися до роботи!", - зазначив Снопенко.

Підкреслимо, що в "Громадському Домі" це не перша зустріч молоді з культурними, спортивними та політичними діячами Луганщини. Раніше були організовані "живі бібліотеки" з соціальним новатором Арифом Багіровим та спортсменом Олександром Дубовим.

ДЖЕРЕЛО