Прес-центр17 листопада 2017, 11:11

Зустріч з делегацією Посольства Румунії в Україні

17 листопада 2017 року в Луганській обласній державній адміністрації відбулася зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Й.В. паном Крістіаном-Леоном Цуркану та другим секретарем Посольства Румунії в Україні паном Іоном Навалом.  

Гостей зустрічали заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та в.о. директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтин Мєшков.

Зустріч була присвячена обговоренню економічної, соціальної та безпекової ситуації в області, перспективам розвитку Луганщини та подальшого співробітництва з Румунією. Учасники зустрічі приділили особливу увагу питанню соціальної інтеграції внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО), їх працевлаштуванню. Юрій Клименко зазначив, що до кінця 2017 року в області планується завершення проектів щодо зведення двох житлових будинків для ВПО.

Надзвичайний  і Повноважний Посол Румунії в  Україні запевнив представників облдержадміністрації у підтримці з боку румунського народу. «Ми завжди виступали та будемо виступати за верховенство права та закону, Бухарест і надалі підтримуватиме офіційний Київ. Російська пропаганда є проблемою не лише України. Це проблема усієї Європи», – зауважив він.

Слід зазначити, що посол Румунії в Україні вперше завітав до нашого регіону. Упродовж свого візиту на Луганщину пан Цуркану мав можливість зустрітися із румунським контингентом Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні. Таким чином, офіційний Бухарест прагне отримання чіткого та об’єктивного бачення ситуації на Сході України.

Зустріч та переговори пройшли у дружній та конструктивній формі.