Прес-центр29 вересня 2017, 08:09

Зустріч з представниками Данської ради у справах біженців та Данської Групи з Розмінування

 28.09.2017 у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулася зустріч директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Дениса Денищенка та начальника відділу міжнародної технічної допомоги управління міжнародної технічної допомоги, європейської інтеграції та інвестиційної діяльності Департаменту Михайла Снопенка з представниками Данської ради у справах біженців (ДРБ) та Данської Групи з Розмінування (ДГР), а саме: Валерією Джемелло – головою Офісу ДРБ/ДГР та Катериною Федотовою – координатором Проекту з інформування про мінну безпеку.

Учасники зустрічі обговорили проекти ДРБ/ДГР з відбудови житла, юридичної допомоги, гуманітарного розмінування, підтримки малого та середнього бізнесу.

Валерія Джемелло розповіла про новий соціальний проект, що направлений на підтримку ВПО та населення, що постраждало від конфлікту та передбачає гранти на професійне навчання, гранти на створення нового або розширення існуючого мікробізнесу, а також гранти на розширення малого та середнього бізнесу зі створенням нових робочих місць.  Ще однією можливістю є  підтримка ініціатив місцевих громад, направлених на відновлення та розвиток інфраструктури населених пунктів Луганської області, які відносяться до сільської місцевості, та розташовані вздовж лінії зіткнення.

Денис Денищенко наголосив, що вищезазначений проект актуальний в умовах сьогодення, адже великі підприємства регіону, на жаль, припинили свою роботу, що призвело до значного зростання кількості безробітних громадян у регіоні. Отже, нагальним питанням для громадян зі специфічними професіями хімічної та нафтопереробної промисловості є пошук нової роботи.

Валерія Джемелло повідомила, що ДРБ/ДГР працює у різних напрямах та за ініціативою облдержадміністрації може проводити навчання зацікавлених осіб з гуманітарних питань, мінної безпеки в регіоні та надавати психологічну та соціальну допомогу населенню, що постраждало від збройного конфлікту на Сході України.

Крім того, директор Департаменту запропонував поширити інформацію про новий проект на офіційному веб-сайті Луганської облдержадміністрації та на сторінці Департаменту у Facebook. «Мешканці Луганщини, на мою думку, повинні знати, що міжнародні організації всебічно допомагають нам у ці скрутні часи!» - наголосив Денис Денищенко.

Представники ДРБ/ДГР підтримали ініціативу директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації. Сторони домовилися про обмін інформацією щодо нових проектів у подальшому.