Прес-центр17 серпня 2017, 15:08

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ DRC

17 серпня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч з представниками Данської ради у справах біженців та Данської ради з розмінування (DRC/DDG), в якій від Луганської області брали участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

До складу делегації DRC/DDG увійшли: Валерія Джемелло – керівник Сєвєродонецького та Словʼянського офісів, Катерина Мащенко – лідер команди соціально-правового захисту у Словʼянську, Костянтин Камма – спеціаліст соціально-правового захисту.

На початку зустрічі Валерія Джемелло проінформувала про початок нового проекту підтримки ініціатив місцевих громад направлених на відновлення та розвиток інфраструктури в десяти населених пунктах Луганської та Донецької областей, які знаходяться  вздовж лінії зіткнення. Проект розрахований на півроку. Він реалізується завдяки підтримці Данської Ради у справах біженців в Україні і фінансуванню Уряду Великої Британії. Громадські проекти обиратимуться на конкурсній основі, заявки на участь приймаються до 1 жовтня 2017 року. Бюджет кожного проекту становить не більше 200 тис. грн. Його реалізація  покладатиметься на громадську організацію або ініціативну групу при тісній співпраці з місцевою владою.

Катерина Мащенко підкреслила, що вищезазначені проекти короткострокові та направлені на відновлення соціальних об’єктів.

Під час розмови Ольга Лішик зауважила, що доцільним стане спрямувати увагу на створення центрів спілкування громад, відновлення  амбулаторій та фельдшерських пунктів, сільських закладів культури, заміну кухонного обладнання у школах тощо.   

Наприкінці зустрічі Костянтин Камма розповів про проекти та програми, які на сьогодні реалізуються за підтримки Данської ради у справах біженців та Данської ради з розмінування.

Сторони подякували один одному за співпрацю та домовилися про посилення взаємодопомоги та співробітництва.