Прес-центр4 жовтня 2017, 22:10

Зустріч з представниками неурядової медичної гуманітарної асоціації «Лікарі без кордонів»

02.10.2017 у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, заступника директора Департаменту – начальника управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтина Мєшкова та головного спеціаліста з моніторингу державних і регіональних програм та з питань ліцензування медичної діяльності відділу з організації надання медичної допомоги дорослому населенню управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Оленою Легкоконець з представниками неурядової медичної гуманітарної асоціації «Лікарі без кордонів» (міжнародна назва – Medecins Sans Frontieres), а саме: Габріелою Дас – медичним координатором MSF, Русланом Свиридовим – заступником медичного координатора, Віталієм Паком – координатором з логістики.

Метою зустрічі було обговорення поточної діяльності і перспектив роботи MSF в Україні.

На початку зустрічі заступник голови облдержадміністрації привітала представників MSF в Україні зі святкуванням міжнародного дня лікаря та подякувала за всебічну допомогу мешканцям Луганщини.

Габрієла Дас подякувала за можливість обговорити вищезазначені питання, представила присутніх спеціалістів MSF, розповіла про проекти, що реалізуються за підтримкою MSF та поцікавилась на які саме об'єкти в регіоні необхідно звернути увагу для надання екстреної адресної допомоги.

Ольга Лішик розповіла, що основними центрами надання медичної допомоги є місцеві лікарні міста Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та Станиці Луганської в регіоні. Люди, які мешкають у віддалених населених пунктах області не завжди мають змогу приїхати у вищезазначені міста для лікування. Отже, пріоритетним питанням для керівництва області є надання медичної допомоги у таких населених пунктах за підтримкою міжнародних організацій-партнерів.

Сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю у цьому напрямі.

Зустріч та переговори пройшли у дружній, діловій та конструктивній формі.