Прес-центр13 жовтня 2017, 13:10

Зустріч з представниками відокремленого підрозділу Асоціації «Medecins du Monde» («Лікарі світу»/MdM)

13 жовтня 2017 року у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч директора Департаменту охорони здоров’я (далі – Департаменту) Валентина Шкорубського з представниками відокремленого підрозділу Асоціації «Medecins du Monde» («Лікарі світу»/MdM) Ідрою Гонзалес, медичним координатором організації «Лікарі світу», Юлією Харітоновою, спеціалістом з громадської охорони здоров’я та Оленою Конопкіною, спеціалістом зі зв’язку.

Метою зустрічі було обговорення поточної діяльності та перспектив роботи MdM у Луганській області, а також співпраці та розповсюдження матеріалів інформаційного характеру в лікарнях окремих районів Луганської області.

Медичний координатор організації «Лікарі світу» повідомила, що на регулярній основі головним лікарям медичних закладів зазначених районів та Департаменту надаються звіти про виконану роботу медичних бригад, консультацій психологів MdM. На основі цих звітів та тісної співпраці з лікарями та фельдшерами була виявлена проблема нестачі інформаційних матеріалів у лікарнях.

Олена Конопкіна повідомила, що фельдшерським пунктам планується передати по 5 буклетів, амбулаторіям та лікарням – по 1 та 4 постери відповідно.

Ідра Гонзалес повідомила, що  організація планує продовжити свою роботу як мінімум до березня 2018 року та наразі працює над пошуком додаткового фінансування з метою продовження своєї діяльності на території області та вирішення нагальних проблем у медичній галузі.

Крім постійної роботи мобільних бригад, MdM регулярно проводить тренінги для медичного персоналу середньої ланки з питань хронічних захворювань, педіатрії тощо у трьох вищезазначених районах. Також одним із важливих напрямків роботи є донації, тобто надання медикаментів та медичного устаткування.

Також Ідра Гонзалес принагідно повідомила про імплементацію у Сватівському районі пілотного проекту «Управління проблемами плюс». Дана програма була розроблена Всесвітньою організацією охорони здоров’я та була успішно  впроваджена в інших країнах. Метою проекту є навчання фельдшерів та по закінченню навчання видача дипломів консультантів з психічного здоров’я.

Зустріч та переговори пройшли в дружній, діловій та конструктивній формі.