Прес-центр11 листопада 2017, 14:11

Зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик зі спільною делегацією Представництва Європейського Союзу та ПРООН в Україні

09 листопада 2017 року у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик зі спільною делегацією Представництва Європейського Союзу та ПРООН в Україні - Берендом де Гроотом, керівником Програми співробітництва ЄС в Україні; Янтомасом Хімстрою, директором Представництва ПРООН в Україні; Віктором Мунтяну, менеджером програми ПРООН, керівником Проектного офісу.

Також, від Луганської сторони на зустрічі були присутні: заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Костянтин Мєшков та заступник директора Департаменту – начальник управління бюджетної політики, інвестиційної діяльності та туризму Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

На початку зустрічі, Бененд де Гроот розповів, що у наступному році ЄС планує виділити  50 млн. євро для Луганської та Донецької областей. Ці кошти будуть направлені на продовження підтримки децентралізації та розвитку громад в регіоні; розвиток професійно-технічної й вищої освіти та медицини; підтримку малого та середнього підприємництва, такими діями, як посилення сільського господарства із залученням експертів Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй; заохочення до соціальної згуртованості та громадських ініціатив; допомогу переміщеним університетам, заохочення їх до консолідації для надання спільних заявок на отримання грандів.

В свою чергу, заступник голови облдержадміністрації розповіла про проблеми та перспективні напрямки роботи в регіоні, у реалізації яких керівництво області сподівається на міжнародну підтримку та допомогу. Це відновлення інфраструктури у регіоні – відновлення транспортного сполучення та енергобезпеки; підтримка сільського господарства, зокрема, у сфері переробки сільськогосподарської продукції; у сфері охорони здоров’я – допомога та підтримка будівництва онкологічного центру у м. Рубіжному; освіти та навчання.

Наприкінці зустрічі, директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра підкреслив: «Я дуже радий, що ми маємо одне мислення та спільні цілі. Луганська область має позитивні результати. Ми плануємо розвивати наше подальше співробітництво у довгостроковій перспективі».

Ольга Лішик подякувала нашим міжнародним партнерам за увагу до проблем України й Луганської області зокрема, за дієву допомогу в реалізації програм, спрямованих на розбудову та відновлення Луганщині.