Прес-центр31 cічня 2017, 15:01

Держархів Луганської області отримав сучасну оцифрувальну техніку

31 січня за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза Державному архіву Луганської області було передано спеціальне обладнання для оцифровки документів Національного архівного фонду, збереження їх у електронному вигляді та забезпечення доступу до них всіх бажаючих. Книжковий сканер формату А2, що був переданий Держархіву – є одним з найсучасніших і найшвидших у світі.

 

У презентації взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська.

 

Варто зазначити, що у архівних установах області зберігається майже 421 тис. одиниць зберігання, у тому числі документів Національного архівного фонду – понад 163 тис. одиниць зберігання, з особового складу – понад 258 тис.

 

З метою якісного збереження документів Національного архівного фонду, у листопаді 2016 року Державний архів Луганської області уклав грантову угоду на суму 1 млн 200 тис. грн. для придбання обладнання для оцифрування архівних документів. Проект реалізується у рамках програми «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).