Прес-центр24 травня 2017, 16:05

Держаудитслужба Луганщини сприяє фінансово-господарській діяльності суб’єктів області

Сьогодні, 24 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у засіданні «круглого столу» Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області.

Учасники засідання обговорили рівень взаємодії з місцевими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, пріоритетні напрями та підсумки роботи.

«Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зацікавлений у співпраці з Управлінням Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області. Одним із приорітетних напрямів діяльності облдержадміністрації є продовження відновлення інфраструктури та будівництво нових об’єктів. Саме тому діяльність служби аудиту вкрай важлива для Луганщини», – наголосив у вітальному слові Юрій Клименко.

Варто зазначити, що з 1 листопада 2016 року у рамках реорганізації Держфінінспекції створені міжрегіональні територіальні органи Державної аудиторської служби України, у тому числі Північно-східний офіс Держаудитслужби.

Управління отримало всі повноваження, які мала Держфінінспекція щодо проведення ревізій, інспектування, розширивши їх елементами методів аудиту та моніторингом державних закупівель.

Основні завдання управління – оцінка ефективності та результативності виконання бюджетних програм, місцевих бюджетів та діяльності підприємств і установ, надання рекомендацій щодо додаткових резервів наповнення дохідної частини бюджетів, покращення фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання, запобігання та попередження порушень. 

Аудиторами вже проведено вісім ревізій фінансово-господарської діяльності та  комісійну перевірку (участь в перевірці міжвідомчої комісії з питань проведення аналізу ефективності та цільового використання коштів спеціального фонду обласних бюджетів Донецької та Луганської областей).

Загальна сума виявлених фінансових порушень, що призвели до втрати фінансових і матеріальних ресурсів, склала понад 3,66 млн гривень. При цьому, забезпечено усунення встановлених порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 2,5 млн гривень.

За матеріалами ревізій правоохоронні органи розпочали два досудові розслідування та шість посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за допущені фінансові порушення.

Окрім того, за результатами аналізу закупівель за державні кошти через виявлені порушення розірвано договір на загальну суму 8,4 млн гривень.