Прес-центр18 вересня 2022, 14:09

Держава виплатила підприємцям компенсацію за працевлаштування понад 11 тисяч внутрішніх переселенців

Держава компенсувала 122 млн гривень підприємцям, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб.

Роботодавцям виплачується компенсація за працевлаштування людей, які переїхали з небезпечних регіонів, щоб вони швидше адаптувались на новому місці. Підприємцям вже перераховано 122 млн гривень за взяття на роботу понад 11 тисяч переселенців.

Крім того, очікується прийняття ініціативи щодо надання компенсації бізнесу за працевлаштування окремих категорій громадян, зокрема молоді на перше робоче місце, учасників бойових дій, одиноких батьків.

Нагадаємо, з квітня Уряд запровадив програму компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб - за кожного працевлаштованого з числа ВПО держава виплачує підприємцю 6 500 гривень впродовж двох місяців.

Згідно з умовами програми, компенсація надається роботодавцю, який взяв на роботу ВПО із заробітною платою не меншою за мінімальну (6500 гривень), перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подав податкову звітність за 4 квартал 2021 р. або весь 2021 р. та не є неприбутковою організацією.

Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий контракт з внутрішньо переміщеною особою та зареєструвати дані про неї на Порталі Дія. Через 5 днів підприємцю необхідно подати заявку на отримання компенсації разом із документами, що підтверджують виплату зарплати та відрахування.