Прес-центр4 листопада 2016, 12:11

Державна цільова програма з відновлення та розбудови миру в східних регіонах України повинна допомогти Луганщині

4 листопада Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів нараду з обговорення Державної цільової програми з відновлення та розбудови миру в східних регіонах України за участю директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Андрія Скубака та його заступника Ольги Севостьянової.

Роман Власенко порушив низку важливих питань з відновлення інфраструктури, сфери соціальних послуг, підтримки закладів освіти та медицини, забезпечення енергетичної незалежності.

Він зазначив, що за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза опорні школи мають бути забезпечені автобусами, фельдшерсько-акушерські пункти – машинами швидкої допомоги.

Важливою темою обговорень стала реалізація механізму відновлення житла громадян, що зруйновано, або пошкоджено під час військової агресії проти нашої країни.

Докорінна зміна у сфері ремонту та утриманню автошляхів, на думку першого заступника облдержадміністрації, стане одним з найістотніших внесків у логістичну і інфраструктурну відбудову регіону. Роман Власенко запевнив, що всі проекти Фонду регіонального розвитку, заплановані до реалізації у 2017 році, повинні бути враховані у наступному році.