Прес-центр9 лютого 2017, 11:02

Державний архів Луганської області підбив підсумки роботи за 2016 рік

В облдержадміністрації відбулася колегія Державного архіву Луганської області. Участь у засіданні взяли  керівник апарату ОДА Ірина Калініна, заступники голів, керівники апарату й  архівних установ райдержадміністрацій, представники міських рад, трудових архівів області.

З доповіддю про результати роботи архівних установ у минулому році виступила директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська.

Так, протягом 2016 року мережа архівних установ зазнала деяких змін. 10 архівним установам райдержадміністрацій було надано статус юридичних осіб публічного права та 17 установ при сільських та селищних радах Станично-Луганського району об’єднано в КУ «Об’єднаний трудовий архів Станично-Луганського району».

Вдалося вирішити низку питань матеріально-технічного забезпечення: отримано додаткові приміщення загальною площею 353,6 м², збільшено протяжність стелажного обладнання на 873 пог. м, розпочато роботи з проведення ремонтних робіт в архівному відділі Сватівської райдержадміністрації.

Фахівцями Держархіву та архівних установ області було здійснено 116 перевірок роботи служб діловодства та архівних підрозділів підприємств, установ, організацій – джерел комплектування та діяльності архівних установ області, проведено 28 семінарів та чотири засідання Науково-методичної ради Держархіву, підготовлено 64 виставки документів.

Архівними установами розглянуто та опрацьовано понад 18,1 тис. запитів, прийнято 55 громадян та надано майже 4 тис. консультацій.

На цей час розпочалась робота з підготовки до сканування на сучасному обладнанні архівних документів. Вже оцифровано три фонди.

Також Катерина Безгинська вказала на недоліки в роботі архівної справи області та визначила пріоритетні напрями роботи у 2017 році.

Наприкінці заходу були вручені нагороди Спілки архівістів України начальнику архівного відділу Рубіжанської міської ради Вікторії Кувічинській та начальнику архівного відділу Старобільської райдержадміністрації Ларисі Пасько.