Прес-центр23 грудня 2020, 14:12

Державний архів Луганської області відзначив 95-річчя

Сьогодні, 23 грудня, відбулися урочистості до Дня працівників архівних установ України та 95-річчя утворення Державного архіву Луганської області. У заходах взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

У вересні 1925 року були створені Луганський і Старобільський окружні архівні управління. Вони пройшли не простий шлях становлення. Архівна система області за 95 років зазнала безліч перетворень. І сьогодні на них покладена відповідальна місія – єднати минуле, сьогодення і майбутнє.

«Я щиро вітаю вас зі святом! 95 років – солідна дата. Сьогодні вам є чим пишатися, і головне – вам є куди йти далі, вперед до амбітних цілей. Архівна галузь стала сучасною, потужною з багатьма сервісами. Правильно кажуть: хто володіє інформацією, той володіє світом. Архівні установи можуть зберігати інформацію вічно, а це – збереження історії, культури та спадщини. Дякую за вашу копітку роботу! Бажаю здоров’я, натхнення та здійснення планів!», – привітала працівників державних установ Катерина Безгинська та вручила нагороди.

Почесну грамоту обласної державної адміністрації отримав колектив Державного архіву Луганської області.

Почесну відзнаку «За розвиток регіону» від облдержадміністрації отримали начальник архівного відділу Старобільської райдержадміністрації Лариса Пасько, начальник архівного відділу Марківської районної державної адміністрації Наталія Сафронова, директор комунальної установи Кремінської міської ради «Трудовий архів територіальних громад району» Галина Скачкова.

Також присутні були відзначені почесними грамотами та листами подяки облдержадміністрації.

Крім того, відбулася церемонія нагородження за досягнуті найкращі показники в обласному огляді: дипломи облдержадміністрації отримали Головне управління Держпродспоживслужби у Луганській області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області, Головне управління Державної казначейської служби України у Луганській області, Головне управління статистики у Луганській області, Державна екологічна інспекція у Луганській області.

Також районні архівні відділи отримали почесні грамоти Спілки архівістів України та Державного архіву Луганської області.

На урочистій церемонії відзначили і ветеранів архівної галузі – вони отримали листи подяки Державного архіву Луганської області і символічні подарунки.